Staten och immunförsvaret

Corona, ni vet, såklart…

Vad är det egentligen som händer?

I sådana här lägen behöver dammet lägga sig innan man kan bilda sig en vettig uppfattning. Det har det definitivt inte gjort än, tvärtom, men det är väl huvudsakligen tre-fyra förklaringsalternativ som kan skönjas på det här stadiet.


1) Det är på det stora hela som myndigheterna säger: det rör sig om ett i princip banalt förkylningsvirus, fast mer elakartat och framförallt mer smittsamt. Det leder till markant ökad dödlighet bland äldre och redan sjuka, varför myndigheter världen över är oroliga för att sjukvården ska överbelastas, vilket blir körigt för vårdpersonalen och kostar en massa pengar.


2) Det handlar om något betydligt värre än man vill avslöja. Är det en modern digerdöd som börjat gripa omkring sig skulle det utlösa en panik som blir helt ohanterlig (i synnerhet i “mångkulturella” samhällen). Det vill makten förebygga till varje pris.


3) Världsekonomin kollapsar snart och det här är på ett eller annat sätt planterat av den kosmopolitiska makteliten: en rökridå för att förse dem med en förevändning att införa globalt undantagstillstånd.


4) Det är som 3) fast ännu värre: viruset är ett verktyg för att öka på takten i allas vår marsch mot en världsregering/global slavstat.


Det känns lite meningslöst att i det här läget bara klaga på Tegnells och de andra sosse-utnämnda byråkraternas inkompetens. Vad som är rätt strategi i det här läget vet i alla fall inte jag. Dock blir det onekligen komiskt när den ovanligt fjantige kommunikationsdirektören på MSB, Morgan Olofsson, står och mässar om att “i brist på vaccin är kommunikation det enda försvar vi har”, att vi “måste skapa en motståndskraft i samhället” och “lyssna på dem som vet och inte de som gissar”.
Komiskt, skrev jag, men det är snarast makabert; för är det något som framgått av Anders Tegnells, Johan Carlssons och de andras insatser så här långt är att de förmodligen inte vet så mycket utan just gissar, åtminstone om man får tro dem själva. Antingen det, eller så vet de hemska saker de har till uppgift att inte informera om.
Det har kommit flera märkliga utsagor från myndigheter, från att risken för större smittospridning i Sverige var väldigt liten för bara några veckor sedan till att just det här viruset inte skulle smitta under inkubationstiden.


Även om vi kanske inte ska bli för konspirationsteoretiska och dra slutsatsen att viruset är skapat för att främja Nya världsordningen så finns onekligen starka krafter som verkar för den och givetvis kommer att utnyttja den här situationen för att flytta fram sina positioner. Klart obehagligt är också det ständiga talet om mobilisering av samhället och vikten av att bara lyssna på information från av makten godkända kanaler, vilket för övrigt var ett genomgående tema på Folk och försvar så tidigt som i början av januari.

I skrivande stund står Maria Bergstrand från MSB och säger på den direktsända presskonferensen att en sak man kan göra är att inhämta “bekräftad” information.

Tvätta händerna ofta och grundligt, pilla er inte i ansiktet, gå inte ut om ni inte ska till jobbet eller skolan, besök inte äldre och besvära inte sjukvården om ni inte är säkra på att ni håller på att kvävas, men lyssna framförallt bara på “bekräftad” information. Vår beredskap är god!

Här har vi i flera decennier lagt ner samhällets resurser på integrationsprojekt, genuskurser och mens-konst och står i dag med avsevärt färre vårdplatser per capita än t ex Tyskland och Italien, inga väsentliga reserver av livsmedel eller medicin, en polis som sannolikt inte kommer att kunna hantera inte helt osannolika framtida oroligheter i de “utsatta” områdena. Vårt samhälle är sjukt sedan länge och har i vitala avseenden undergrävt sin beredskap. Sitt immunförsvar.

111 svar till “Staten och immunförsvaret”

 1. Hej Jonas, gamle vän.

  Intressanta tankar!

  Tydligen har nu Danmark genomfört en lagändring som berättigar militär, polis eller “säkerhetsstyrkor” att tvinga folk till test eller vaccinering. Här i Tyskland är det nu förbjudet att träffas fler än två. Det blir svårt att protestera skulle dessa hutlösa lagändringar genomföras.

  Har f.ö. den rosenkrans du gav mig för längesen. Tack för det. Försöker be den varje dag.

  Mvh Daniel

 2. Your blog is always a bright spot in my day. I am also grieving the loss of my dad. I can tell you that after 8 years it still hurts but it does get easier to handle. Thank you for what you write I hope you realize how many people you help each and every time you post !!! Anestassia Maurise Darian

 3. Thanks for sharing your ideas. I would also like to express that video games have been ever evolving. Modern technology and improvements have assisted create genuine and enjoyable games. These kinds of entertainment games were not actually sensible when the concept was first of all being attempted. Just like other forms of technological innovation, video games too have had to develop through many many years. This is testimony towards the fast progression of video games. Audie Francklyn Elsinore

 4. I specifically like CBD Isolate Crystals because they do not contain any THC so I have peace of mind in the case that I have to take a drug test for work because I work for Border Patrol. Aurelia Meredeth Pega

 5. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a bit, but other than that, this is excellent blog. A great read. I will certainly be back. Bryn Pablo Sarah

 6. У нас семь свежих сериалов для ценителей тайны.
  Чики смотреть онлайн смотреть онлайн.
  Размещайте по дате выхода, Сериалы жанра “Ужасы”.
  Точно также мы выдает список телеканалов Euronews, HD 2х2,
  4K Че, прямой эфир Пятница, трансляция Пятница.

 7. Здесь девятнадцать топовых
  сериалов для истинных ценителей
  романтических комедий. Тайсон Фьюри – Деонтей Уайлдер прямая трансляция. все серии подряд, смотреть онлайн.
  Размещайте по мировому рейтингу, Сериалы жанра “Криминал”.
  Вдобавок мы вам даёт меню каналов Мега, HD 2+2, 4K ICTV,
  прямой эфир Мир, трансляция 1+1.

 8. Опять для вас четырнадцать самых популярных сериалов для
  подлинных любителей романтических комедий.
  Бумажный дом 5 сезон 7 серия смотреть онлайн сериал, сезон, все серии.
  Размещайте по намеченой дате выхода, Сериалы жанра “Комедия”.
  Дополнительно мы выдает палитру
  различных каналов К1, HD Суббота, 4K СТС Love, прямой эфир FOX Россия, трансляция Bollywood HD.

 9. Здесь одинадцать последних сериалов
  для поклонников мистики.
  Когда выйдет 6 сезон полицейский с Рублёвки в хорошем HD качестве.
  Размещайте по дате выхода,
  Сериалы жанра “Приключения”.

  Аналогично наш проект готова предоставить
  список телеканалов Euronews, HD Новый канал, 4K Наше новое кино, прямой эфир
  FOX Россия, трансляция Че.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *