Paolo alla puttanesca

Före Corona-situationen rapporterade media i stort sett dagligen om (det invandrar-relaterade) våldet i samhället. Det var skjutningar och sprängningar var och varannan dag. Inte så att våra importerade utmaningar har upphört med sin verksamhet nu och respekterar social distansering på myndigheternas uppmaning, än mindre gått i karantän i sina “utsatta områden”. Det har bara varit relativ media-lockdown kring det nu under krisen, vilket på olika sätt såklart är bekvämt för journalistkåren. För dem är det relativa undantagstillståndet välkommet: nu kan de slött återge vad Tegnell, Löfvén, Andersson och de andra säger. Och jobba hemifrån.


Men med snart fyra tusen döda i epidemin (om man får tro den officiella statistiken), arbetslöshet och statsskuld som skenat de senaste dryga två månaderna händer det samtidigt verkligt allvarliga saker.


Paolo Roberto har gått till en prostituerad.


Jag hade i min ungdom extremt svårt för honom och kickers-miljön han representerade. Hans språngbräda in i kändisskapet: att kvalificera sig till medial gullegris genom att vara “värsting” är ett vämjeligt kapitel i sig. Att han tyckte det var häftigt att grovt misshandla helt oskyldiga människor på stan är alltså inget som har legat honom i fatet. Tvärtom. Att han bryter mot Sveriges tämligen extrema sexköpslagar däremot, det är oacceptabelt.

Det här landet är sinnessjukt.

Jag är definitivt inget fan av Paolo Roberto, även om jag får erkänna att han faktiskt har stuckit ut hakan med en del politiskt inkorrekta utspel genom åren. Men ändå, TV4, Rix FM sparkar honom, Coop ska inte sälja hans produkter längre (trots att de har varit mycket bra).
Nu är det här inget försvar för hans agerande och självklart inte för prostitution i allmänhet, men det här ståhejet är löjligt. Visst, han är inte lämplig som mysig TV-kock eller programledare längre efter detta, men det är väl frågan om han någonsin har varit, med tanke på hans historia.
Vad sexuella överträdelser beträffar har kända tv-personligheter gjort sig skyldiga till betydligt värre saker utan att det ens har uppmärksammats. Många välbekanta ansikten i rutan har haft väldigt konstiga saker för sig, vilket varit känt bland kollegorna. Ett exempel nyligen, som inte gick att helt förtiga eftersom han blev dömd, men rapporterades väldigt lågmält om i media, var när gamle sportreportern Bosse Hansson fängslades i USA för att ha antastat en 13-årig pojke förra året. Inte alls samma avståndstagande från den politiskt korrekta eliten som när han hade råkat använda ordet “svartingar” utan att veta att han var i sändning 2012. Då straffade den gamle mannen ut sig, AIK bannade honom t ex från pressläktaren på Råsunda. Lite pedofili har vi överseende med, bara det sköts diskret, men rasistiskt språkbruk däremot, där går gränsen.

Återigen: det här är inget försvar för Paolo Robertos sexköp, men i sådana här situationer ådagaläggs ett bedrövligt hyckleri i den svenska media- och kulturvärlden. Under metoo hängdes ett antal män ut, vi behöver inte räkna upp dem, och det råder inget tvivel om att de har betett sig som svin. Fast det hade flera av dem gjort sedan åtminstone 70/80-talen och det har alla i deras omgivning vetat om. Ingen försvarar dem, men det var ett groteskt spektakel med alla dessa skådespelerskor och kvinnliga journalister som satt hos Malou och låtsades indignerade över män de nyss svärmat kring. Kanske en gnutta självrannsakan kunde ha varit på sin plats hos åtminstone en del av dem, men – nej.

Jag gissar att Paolo Roberto genom att ha kallat sig militant antifeminist, brustit i respekt mot #metoo och annat blivit en nagel i ögat på för många inom etablissemangsmedia. Han välkomnades in som invandrar-/förortskille-maskoten en gång i tiden och då ska han fanimej veta hut och visa tacksamhet, är inställningen inom den vänsterliberala media-nomenklaturan. Vad man än må tycka om honom har han mestadels genom åren ändå visat prov på viss integritet. Det är ingen egenskap som uppskattas i de sammanhangen och nu kom en behändig anledning att ostracera honom.

Att han får skylla sig själv är en annan sak.

12 svar till “Paolo alla puttanesca”

 1. Hallå, gamle horbock och fyllhund,

  kul att se dig skriva egna och nya alster. Men ack, varför så alldagliga och stela? Du beklagar massinvandringen och kallar det svenska samhället sjukt. Jovars, det har sagts av många och länge och sägs av ännu fler i dag. Du bör ha större bredd än att låta som mängden. Som du själv skriver: “Problemet med invandrarvåldet är dock inget nytt, även om det givetvis bara blivit mycket värre med tiden. Jag erfor det redan i mina tidiga tonår i mitten av 80-talet.”

  Du började det här arbetet med presentationstexten för Samtidsmagasinet Salt, från 1999. Det var 21 år sen, De Geer. Är du fortfarande fast där? Vad du skriver är det.

  ”En profet är icke föraktad utom i sin fädernestad och bland sina fränder och i sitt eget hus.”

  Var inte bitter.

  Hälsningar,

  en annan Carl

 2. @Carl

  “Du beklagar massinvandringen och kallar det svenska samhället sjukt. Jovars, det har sagts av många och länge och sägs av ännu fler i dag.”

  Vad spelar det för roll att det har sagts av “många”? Det kan väga tyngre eller lättare beroende på vem som säger det. Men du kanske lever under den demokratiska illusionen “en åsikt per skalle”?

 3. Väl skrivet.

  Jonas De Geer har offrat sig för sanningen och kärleken till det som är rätt och gott under en tid när knappt någon vågade ens för grannar yppa kritik mot förstörandet av vårt folk och land. Vi är skyldiga dig vår tacksamhet!

  Sanningen kommer i slutändan att segra och “Saliga äro de som hungra och törsta efter rättfärdighet, ty de skola bliva mättade.”

 4. De Geer är den viktigaste rösten i Sverige. Det enda problemet är att han inte är tillräckligt produktiv.

  Just nu.

  Jag själv funderar på att leva till den dag då vi alla kan tacka honom.

 5. Otroligt kul att snubbla in på den här sidan och se att du är igång igen. Har lyssnat på poddar genom åren som sedan blev platta och ointressanta när du lämnat. Hoppas nu att man kan få ta del av dina tankar oftare framöver.

 6. search location by phone number malaysia

  [url=https://usanotecaller.com/616#]https://usanotecaller.com/#[/url]

 7. cell phone prefix australia

  [url=https://trustnotearea.com/958#]https://trustnotearea.com/#[/url]

 8. “Men med snart fyra tusen döda i epidemin (om man får tro den officiella statistiken), arbetslöshet och statsskuld som skenat de senaste dryga två månaderna händer det samtidigt verkligt allvarliga saker.

  Paolo Roberto har gått till en prostituerad.”

  Fantastiskt rolig och träffsäker formulering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *